728x90 AdSpace


 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015

  ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ! Τι συμβαίνει στην κλινική «ΝΕΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟΝ» στο Παγκράτι;

  Καταγγελία για παράνομη καταβολή στην εταιρεία «ΕΥΡΩΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΘΗΝΑΙΟΝ Α.Ε. ΠΑΡΟΧΗΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» χρηματικού ποσού άνω των 250.000 ευρώ για νοσήλια, χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα από το ΕΤΑΑ ερευνάται από τη Δικαιοσύνη μετά από την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς, ενώ έχουν ενημερωθεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και έχει διαταχθεί ΕΔΕ, σύμφωνα με τον Στέλιο Πλιάκη, πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΤΑΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της "εφημερίδας των Συντακτών"
  Στην εταιρεία «ΕΥΡΩΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΘΗΝΑΙΟΝ Α.Ε. ΠΑΡΟΧΗΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» ανήκει η κλινική «ΝΕΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟΝ-M.D. HOSPITAL A.E.», που βρίσκεται στο Παγκράτι, ενώ η κλινική («ΝΕΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟΝ-M.D. HOSPITAL Α.Ε.») βρίσκεται στο στόχαστρο και του υπουργείου Εργασίας.
  Αιτία, κατά το δημοσίευμα, το καθεστώς της απλήρωτης εργασίας -για την ακρίβεια της εκ περιτροπής... μισθοδοσίας- το οποίο έχει επιβάλει η εργοδοσία της κλινικής στους περίπου 100 εργαζομένους από το 2011 έως και σήμερα, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή οι οφειλόμενοι μισθοί σε ορισμένους από αυτούς να φτάνουν τους 16 μήνες.
  Πριν από περίπου μία εβδομάδα (29/11) πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για τη μη καταβολή της μισθοδοσίας, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της εργοδοσίας της κλινικής, το κλαδικό σωματείο των εργαζομένων, καθώς και εργαζόμενοι.
  Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν να υπογραφεί ένα συμφωνητικό μεταξύ των μερών που συμμετείχαν. Με βάση αυτό, το υπουργείο αναμένει από την εταιρεία που κατέχει την κλινική να υποβάλει αναλυτική ονομαστική κατάσταση από την οποία θα προκύπτουν το ύψος και η ανάλυση κατά μήνα των οφειλών προς κάθε εργαζόμενο έως και τις 25/10/2015, το ίδιο και για όσους βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας που, σημειωτέον, αν και έχουν δικαιωθεί δικαστικά δεν έχουν πληρωθεί.
  Επιπλέον, το υπουργείο Εργασίας ζήτησε από την εταιρεία αναλυτική κατάσταση, από την οποία θα προκύπτουν οι εισπράξεις που είχε λάβει από τον ΕΟΠΥΥ για το τρέχον έτος, οι εισπράξεις από άλλες πηγές, καθώς και οι πιστώσεις των λογαριασμών μισθοδοσίας το ίδιο διάστημα.
  Τέλος, απαίτησε από την εταιρεία να καταθέσει ένα αξιόπιστο και ακριβές πρόγραμμα αποπληρωμής των καθυστερούμενων μισθών για όλους τους εργαζομένους, με ορίζοντα ολοσχερούς εξόφλησης το επόμενο τρίμηνο.
  Από την πλευρά του, ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας θα ελέγξει αν εφαρμόζεται στην κλινική η εργατική νομοθεσία.
  Οι προαναφερόμενες δεσμεύσεις της εργοδοσίας της κλινικής επιτεύχθηκαν έπειτα και από την πίεση που άσκησε το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων.
  «Ζητήσαμε να υπάρξει κατάσταση με τις πληρωμές των εργαζομένων καθώς η επιχείρηση πραγματοποιεί επιλεκτικές πληρωμές, μη αποπληρώνοντας όλους το ίδιο, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι έχει και εκδικητική συμπεριφορά προς κάποιους από αυτούς», λέει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Δημήτρης Αλεξόπουλος.
  Να σημειωθεί ότι η εταιρεία έκανε δύο απόπειρες να ενταχθεί σε άρθρα του πτωχευτικού κώδικα (99 και 106β), μια γνωστή τακτική που ακολουθούν κάποιες επιχειρήσεις προκειμένου να ξεφύγουν από τους δεκάδες πιστωτές (προμηθευτές) και τους εργαζομένους όταν έχουν συσσωρεύσει τεράστια χρέη προς αυτούς. Ωστόσο, η ένταξή της στο άρθρο 99 δεν επιτεύχθηκε.
  Η εταιρεία «ΕΥΡΩΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΘΗΝΑΙΟΝ Α.Ε.» ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2003 από τον όμιλο «EUROMEDICA», έχοντας ποσοστό 35% στο μετοχικό της κεφάλαιο.
  Μεγαλομέτοχος στον όμιλο «EUROMEDICA» είναι η εταιρεία «Axon Συμμετοχών» που ανήκει στον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για υπόθεση καταβολής μίζας ύψους 1,6 εκατ. ευρώ προς τους Ακη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο, από offshore εταιρεία που φέρεται να του ανήκει.
  Μέχρι και σήμερα, η εταιρεία «ΕΥΡΩΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΘΗΝΑΙΟΝ Α.Ε.» παραμένει «συνδεδεμένο πρόσωπο» με τον όμιλο «EUROMEDICA».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχόλια:

  1. Για 2η φορά μέσα σε τρεις μήνες επιδικάστηκε εις βάρος της Euromedica να πληρώνει σε ασθενή που απο ιατρική αμέλεια έπεσε σε κώμα κατα την διάρκεια εγχείρησης ρουτίνας ώμου στην κλινική της Euromedica (Αθήναιον). Η Euromedica κωφεύει και δεν υπακούει την εντολή του Προέδρου του δικαστηρίου. Αλήθεια, η Euromedica είναι πάνω απο τον νόμο; Δεν έχει καμμία ευαισθησία για τον ασθενή που έπαθε στην κλινική της; Που είναι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της Euromedica; Η λέξη “Ντροπή”είναι πολύ λίγη!!!!

   ΑπάντησηΔιαγραφή

  Item Reviewed: ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ! Τι συμβαίνει στην κλινική «ΝΕΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟΝ» στο Παγκράτι; Rating: 5 Reviewed By: dognet
  Scroll to Top