728x90 AdSpace


 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

  Το μεγαλύτερο συλλαλητήριο αγροτών. Μπλόκο από την αστυνομία. Ένταση και επεισόδια...

  Επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του παναγροτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα.
  Αγρότες από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης για τον αγροτικό τομέα τα οποία χαρακτηρίζουν ως ταφόπλακα για την πρωτογενή παραγωγή. Οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για τον τρόπο φορολόγησής τους αλλά και τις αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό.
  Σύμφωνα με εκτιμήσεις των διοργανωτών αλλά και της αστυνομίας, οι συγκεντρωμένοι ξεπέρασαν τις 9.000 και κατέληξαν προς τη Βουλή.
  Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να καταθέσουν ψήφισμα δια μέσου της αντιπροσωπείας τους, κάτι που δεν έγινε δεκτό. Το ψήφισμα αναμένεται να κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών αν τελικά τους επιτραπεί η πρόσβαση.
  Με χρήση δακρυγόνων και κρότου-λάμψης τους απώθησαν οι αστυνομικοί όταν προσπάθησαν να φτάσουν στην πλαϊνή πύλη της Βουλής ανεβαίνοντας στον προαύλιο χώρο.
  Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν στους αστυνομικούς πορτοκάλια, νεράντζια και άλλα αντικείμενα, και η αστυνομία απάντησε με ρίψη χημικών.
  Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι πρόκειται για τη μαζικότερη κινητοποίηση των τελευταίων ετών - Τα αιτήματα
  Όπως επισημαίνεται από την Συντονιστική Επιτροπή της κινητοποίησης, η οποία αποτελείται από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή αγροκτηνοτρόφων και αλιέων, τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας, την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, την Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών και των Αγροτικών Συλλόγων Νέων Αγροτών και Βιοκαλλιεργητών, "αντιστεκόμαστε στη λαίλαπα των μέτρων και δίνουμε μάχη για να επιβιώσουν οι εκμεταλλεύσεις και οι οικογένειές μας, για να υπάρχει αύριο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας και για να μην διαλυθεί η ύπαιθρος και η ελληνική περιφέρεια".
  "Μόνο από την κεντρική και δυτική Μακεδονία έχουν κατέβει περισσότερα από 40 λεωφορεία", ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο συντονιστής της Πρωτοβουλίας Αγροτών Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι στο συλλαλητήριο έδωσαν το παρόν αγρότες μεταξύ άλλων από την Ήπειρο, τη Θεσπρωτία, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

  Από τις 8 το πρωί έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά οι Κρητικοί αγρότες, που ήταν και η πολυπληθέστερη ομάδα του συλλαλητηρίου.
  Με βάση το πλαίσιο αιτηµάτων που διαµόρφωσε ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, οι αγρότες λένε όχι σε "άλλα φορολογικά βάρη που θα έχουν σαν συνέπεια την διάλυση του αγροτικού παραγωγικού ιστού της χώρας", ενώ σε σχέση µε την ασφάλισή τους, τονίζουν πως:
  "Η τελευταία ασφαλιστική µεταρρύθµιση µας θέλει εκτός του ασφαλιστικού µας Οργανισµού, µε ότι αυτό συνεπάγεται για τον επαγγελµατικό µας προσδιορισµό την φορολογική και ασφαλιστική µας αντιµετώπιση. Ο ΟΓΑ δηµιουργήθηκε για να καλύπτει ασφαλιστικά τους αγρότες και µόνο. Με την λειτουργία του απέδειξε ότι µπορεί να είναι ο φορέας της πλήρους κάλυψης του αγροτικού πληθυσµού και µε τον εκσυγχρονισµό του θα µπορέσει να παραµείνει χωρίς άλλες επιβαρύνσεις για τους αγρότες - ασφαλισµένους".
  Περισσότεροι από 3.100 είναι οι αγρότες που ταξίδεψαν στην Αθήνα από κάθε σημείο της Κρήτης προκειμένου να ενώσουν τη φωνή τους με αυτή των συναδέρφων τους από την υπόλοιπη Ελλάδα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Το μεγαλύτερο συλλαλητήριο αγροτών. Μπλόκο από την αστυνομία. Ένταση και επεισόδια... Rating: 5 Reviewed By: dognet
  Scroll to Top