728x90 AdSpace


 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015

  ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Πώς ο Άρης (Σπηλιωτόπουλος) πήγε να μετατρέψει σε φέουδό του τη δημοτική παράταξη κι έμεινε ...μόνος!

  Από τον Νίκο Αναγνώστου.
  ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.

  Στην αντεπίθεση προσπαθεί να περάσει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος σε βάρος όλων των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων της παράταξής του που αποφάσισαν να τον εγκαταλείψουν και να τον αφήσουν κυριολεκτικά μόνο.
  Ο ίδιος, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αθήνα Μπορείς", -μετά την ξαφνική ανακοίνωση της "ανεξαρτητοποίησης" δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων της παράταξης, όπως υποστηρίζει- προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:
  "Ένα μήνα μετά την συνδιάσκεψη των στελεχών του «Αθήνα Μπορείς» και τις ένθερμες τοποθετήσεις πίστης και αφοσίωσης, καταγεγραμμένες στα πρακτικά, και λίγες ώρες πριν την σημερινή συνάντηση του συνδυασμού ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση ή σχετική συζήτηση πληροφορηθήκαμε δια ανακοίνωσης ότι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τις ψήφους των πολιτών που εμπιστεύτηκαν την παράταξη «Αθήνα Μπορείς» αυτοπροσδιορίστηκαν ως ανεξάρτητοι. Αν παραγνωρίσουμε τη βιαστική, μυστική και νυχτερινή σύναξη τους που μόνο ερωτηματικά γεννά για τις προθέσεις και για τον καθοδηγούμενο ή μη χαρακτήρα της κίνησης τους, έχουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Όμως, θα ήταν συνεπές προς τα στελέχη της δημοτικής μας παράταξης που συνεχίζουν τον αγώνα να παραδώσουν τις έδρες τους για να αποκτήσει και πραγματικό περιεχόμενο η ανεξαρτητοποίηση τους και να αποδειχθεί ότι δεν λειτουργούν σε μια τόσο κρίσιμη για την Αθήνα και τον τόπο περίοδο ούτε ωφελιμιστικά ,ούτε ως εντολοδόχοι ξεκαθαρίσματος εκκρεμοτήτων από συγκεκριμένες κομματικές ομάδες.
  Κατανοώ τις αντιδράσεις σε τοποθετήσεις με προοδευτικό πρόσημο για μια Αθήνα πόλη για να ζεις αλλά και πόλη για να επισκεφθείς, ανοιχτή, φιλόξενη και πάνω απ’ όλα ανθρώπινη αλλά δεν κατανοώ μικροπολιτικές σκοπιμότητες και αποπροσανατολισμούς για μια παράταξη που στοχεύει στην σύνεση και στη σύνθεση όλων για το καλό της πόλης και όχι για να είναι αχθοφόρος παλαιοπολιτικών συμπεριφορών και ακραίων απόψεων που άλλωστε καταδικαστήκαν στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Για τους λόγους αυτούς εμείς προχωρούμε και τους καλούμε να εγκαταλείψουν το πραξικόπημα έναντι της δημοκρατικά εκλεγμένης παράταξης και να παραδώσουν τις έδρες που ανήκουν στους χιλιάδες πολίτες που τίμησαν την παράταξη «Αθήνα Μπορείς»".
  Από την ανακοίνωση αυτή προκύπτει πάντως και η διάθεσή του να προσεγγίσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να αποστασιοποιηθεί από τη ΝΔ. Από την άλλη πλευρά, οι (πρώην) σύμβουλοί του θα προχωρήσουν πλέον σε κινήσεις ενοποίησης όλων των παρατάξεων της κεντροδεξιάς στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας (συμπεριλαμβανομένου και του Νικήτα Κακλαμάνη) ενώ όπως τονίζουν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ο τρόπος που συμπεριφερόταν ο Αρης Σπηλιωτόπουλος. Ενδεικτικά λέγεται ότι ακόμη και τα γραφεία που δικαιούται η δημοτική παράταξη τα είχε "καταλάβει" και τα είχε μετατρέψει σε γραφεία Αρη Σπηλιωτόπουλου αρνούμενος να τους επιτρέψει ακόμη και την εγκατάστασή τους εκεί και δίνοντας σαφώς την αίσθηση ότι πάει να δημιουργήσει έναν προσωπικό μηχανισμό...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Πώς ο Άρης (Σπηλιωτόπουλος) πήγε να μετατρέψει σε φέουδό του τη δημοτική παράταξη κι έμεινε ...μόνος! Rating: 5 Reviewed By: dognet
  Scroll to Top